À propos

Notre histoire

Ons concept bij Illyrian is puur en robuust en bouwt voort op verfijnde en uitgesproken smaken. 

Onze borden worden bereid met liefde en geduld, doorspekt met bijzondere kruiden en specerijen. 

De lekkerste seizoensgebonden groenten, biologisch vlees, gevogelte en verse vis vormen de basis voor onze gerechten.


De bereiding gebeurt in een unieke Harrison oven, in Londen op maat gemaakt voor Illyrian, wat resulteert in de perfecte textuur en een heerlijke gerookte en authentieke smaak. 


Onze trouwe wijnkenner Wijnen Neyt staat ons in dit alles bij en zorgt voor een fijne selectie van wijnen.  


Ons motto: “Wat met liefde is bereid, leidt altijd tot gezelligheid!” 


We verwelkomen jullie graag bij ons! 

Rencontrez l'équipe

  • Fation Aliu

    Fation Aliu

    Oprichter/Chef-kok

    The boy who fled Albania alone when he was just 14: he worked as a dishwasher – the start of an illustrious dishwashing career. Fation Aliu, born in 1986. This boy, who had loved cooking since he’d watched his mother do it, finally went to culinary school, worked in fine dining restaurants. From then on he wanted only one thing: to bring respect to Albanian cuisine as the culinary voice of a forgotten country. Fation combines his Albanian heritage with the skills he’s learned in Belgium.
  • Besmira Muriqi

    Besmira Muriqi

    Zaakvoerder /Sous-chef de cuisine

    Besmira, born in 1993, Albania and raised in Belgium. Three years ago I had “a do-or-die moment”: if I couldn’t find creative job in Ghent then I’d move to London. I had no strategy or plan. Thankfully, “trying things out for myself” was my main MO in life. All the random temp jobs I’d worked to make ends meet helped me pinpoint what I liked to do. I wanted to do something hands-on and creative”. When I connected the dots. There was one industry that always intrigued me: FOOD !
  • Egzon

    Egzon

    Host